Instalare componente / Upgrade calculator

Componente, Upgrade, calculator Pc sau laptop in Constanta !

Instalare placa de baza

Placa de baza este o componenta principala a computerului la care se conecteaza toate celelalte componente hardware. Dintre acestea, cele mai importante sunt chipul BIOS (software-ul fara de care computerul nu poate porni), memoria centrala si procesorul.

Dar tot aici se leaga si placa video, placa de retea sau de sunet, unitatea de CD / DVD, monitorul si multe altele.
Placa de baza este un circuit electronic foarte complex, compus din multe componente electronice, in principal sloturi, chip-uri si condensatori. In timp, aceste circuite pot sa cedeze, cea mai frecventa defectiune fiind distrugerea condensatorilor.
Inlocuirea placii de baza presupune dezasamblarea si apoi reasamblarea intregului computer, iar aceasta operatiune necesita atentie, deoarece daca nu sunt conectate corect, componentele fie nu vor functiona deloc sau vor functiona cu performante scazute,  fie chiar se vor defecta!

Instalare procesor + cooler

Procesorul este “creierul” calculatorului, este componenta hardware care se ocupa de transmiterea instructiunilor catre toate celelalte componente. Procesoarele moderne sunt construite folosind o tehnologie foarte avansata care permite dimensiuni reduse.

Datorita activitatii intense si dimensiunilor reduse, procesorul se incalzeste foarte tare si foarte repede, de aceea trebuie neaparat instalat impreuna cu un cooler care asigura racirea procesorului, altfel, temperaturile ridicate vor produce topirea soclului de care este prins procesorul.

Fixarea unui procesor pe placa de baza este o treaba delicata, deoarece procesorul prezinta mai multi pini (picioruse) foarte subtiri care trebuiesc fixati intr-un soclu fara a-i deteriora. Dupa ce se monteaza procesorul trebuie montat si coolerul care asigura disiparea caldurii. Dupa ce s-a facut montarea completa, calculatorul trebuie pornit si reconfigurat. Specialistii vor analiza daca noul procesor functioneaza corect sau daca trebuiesc modificati anumiti parametri interni.

Procesorul trebuie inlocuit atunci cand s-a defectat (cel mai probabil din cauza supraincalzirii datorate unui cooler stricat sau necuratat) sau atunci cand doriti sa va upgradati computerul. Atentie, noul procesor trebuie sa fie compatibil cu placa de baza pe care o aveti.

Instalare placa video PC

Placa video este componenta care se ocupa de afisarea datelor pe ecran. Din punct de vedere structural este alcatuita dintr-un procesor (GPU – Graphical Processing Unit) si o memorie. Atunci cand este suprasolicitata, procesorul placii video se incalzeste foarte tare si daca aceasta stare se mentine, placa video va avea de suferit.

Inlocuirea unei placi video nu este deosebit de complicata, dar tot necesita atentie  si experienta. Placa video are un loc anume pe placa de baza unde trebuie fixata. Dupa ce a fost montata corect, placa video trebuie configurata din punct de vedere software pentru  a se asigura o functionare corecta si optima.

Instalare sursa de alimentare

Sursa de alimentare a computerului este componenta care asigura conectarea computerului la o sursa de curent. Ea trebuie sa asigure o tensiune de nivel constant pentru ca altfel componentele electronice din computer s-ar strica.

Din pacate, tensiunea din prize nu e constanta. Penele de curent sau variatiile afecteaza in timp sursa de alimentare. Intern, componenetele electronice (adesea condensatorii) se ard si sursa se strica. Practic, calculatorul nu mai porneste.

Schimbarea sursei de alimentare este o operatiune greoaie deoarece trebuie tot calculatorul desfacut iar apoi sunt foarte multe cabluri de conectat ceea ce presupune multa atentie. Practic, sursa de alimentare trebuie sa fie conectata cu toate componenetle sistemului, de la placa de baza, pana la CD/DVD. Daca nu sunt corect puse cablurile sau daca nu sunt puse toate, componentele hardware nu vor functiona sau mai grav, se vor strica.

Instalare hard-disk

Hard-diskul este componenta hardware de stocare a datelor. Acesta se fixeaza cu suruburi in carcasa PC-ului si se conecteaza la placa de baza si sursa de alimentare.

Uneori, ne dorim sa avem mai mult spatiu de stoca sau avem nevoie de un hard-disk de backup care va pastra o copie a datelor.
Instalarea HDD presupune fixarea acestuia in carcasa si conectarea la sursa de alimentare si placa de baza.

Instalare memorie RAM

Memoria RAM este memoria de lucru a calculatorului si este folosita pentru prelucrarea tempoarara a datelor, dupa care este necesar ca acestea sa fie stocate (salvate) pe un suport ce nu depinde direct de alimentarea cu energie pentru a mentine informatia (Hard-disk).

Instalarea unei memorii RAM este necesara atunci cand doriti sa mariti capacitatea actuala a PC-ului sau atunci cand componenta actuala s-a stricat. Atunci cand doriti o noua memorie RAM, trebuie sa aveti grija ca modelul ales sa se potriveasca cu placa de baza.

Inginerii din LAPTOPEXPERT -service PC in Constanta va pot ajuta atat cu alegerea cat si cu instalarea unei memorii RAM pentru calculatorul dvs.

LAPTOPEXPERT – Service & Reparatii Calculatoare in Constanta

Telefon: 0767 241 240