Laptop-Expert – Devirusare Laptop & PC

devirusare laptop & pc constantaCe sunt virusii ?

Virusii sunt programe software care ajung in calculatorul dumneavoastra de pe internet sau de pe dispozitive infectate introduse in calculator(cd-uri, stick-uri, dvd-uri, etc) si au proprietatea de a se reproduce singuri, infestand astfel tot mai multe fisiere.
Virusii afecteaza atat software-ul cat si hardware-ul calculatorului, astfe incat si sistemul de operare si fisierele de date vor avea de suferit. Virusii cei mai frecventi sunt Cai Troieni ( trojan ) sau Viermi ( worms ).

Caii Troieni (trojan ) devin periculosi in momentul in care au fost activati. Viermii nu afecteaza continutul fisierelor, dar se reproduc rapid si ocupa din memoria calculatorului, facandu-l sa mearga mult mai greu.

Cum stiu daca am calculatorul infectat ?

O metoda este instalarea unui antivirus pe calculator, care va va informa daca aveti fisiere infectate. Din pacate, nu toti virusii sunt detectati. Daca observati ca in ultima vreme calculatorul se misca mai greu, sau apar din ce in ce mai multe erori, sau daca programe care funtionau corect nu se mai deschid si apar erori, atunci probabil calculatorul dumeavoastra este infectat si trebuie devirusat.

Efectele infestarii cu virusi pot fi uneori doar suparatoare (aparitia unor mesaje de eroare nesemnificative care nu afecteaza programele) dar alteori pot fi foarte grave. Virusii pot distruge fisiere care contin date importante pentru dumneavoastra, pot ocupa foarte mult spatiu de memorie ceea ce va face calculatorul sa fie mai lent, sau chiar sa afecteze sistemul de operare.

In cazul in care apar aceste probleme serioase, LAPTOPEXPERT va recomanda sa inchideti calculatorul imediat si sa il aduceti cat mai repede in service pentru devirusare si eventual salvare de date.

In cazul in care ai o problema cu virusii, contacteaza-ne!

LAPTOPEXPERT

Telefon: 0767 241 240

 

LAPTOPEXPERTReparatii de laptopuri si calculatoare in  Constanta!