Rescriere BIOS

Laptop-Expert – Rescriere BIOS

rescriere bios reprogramare biosAti facut un update de BIOS ?

Laptopul nu mai porneste ?


Exista o solutie !

Nu trebuie sa cumparati alta placa de baza sau sa o aruncati pe aceasta.

Solutia este rescrierea cipului de BIOS.

De ce nu mai merge laptopul/PC-ul ?

Dupa un update de bios nereusit, laptopul sau calculatorul nu mai functioneaza normal deoarece BIOS-ul (Basic Input/Output System) este componenta fundamentala a calculatoarelor (PC, Laptop) si face legatura intre componentele hardware si sistemul de operare. Fara aceasta legatura calculatorul nu poate functiona.

Sistemul nu mai are ce instructiuni sa ruleze dupa pornire si nu va mai putea incarca sistemul de operare, nu va mai indica nimic pe display dar tensiunea de alimentare va fi prezenta, ventilatoarele se vor invarti, sursa va porni si se va opri normal. Insa pe ecran cel mai  probabil nu va aparea nimic.

BIOS-ul este stocat intr-un chip EEPROM aflat pe placa de baza, fiind conceput special pentru fiecare model de placa de baza.

Cum se rescrie BIOS -ul ?

programator bios laptop pc calculatorChipul este rescris pe un dispozitiv separat, numit programator. Acesta este capabil sa citeasca si sa  scrie memoria unde  este stocat BIOS-ul.

Dupa ce identificam chipul de BIOS, il dezlipim, il rescriem folosind programatorul specializat si il lipim la loc pe placa. Sistemul va gasi codul corect, il va rula iar calculatorul va porni apoi normal.

Facem rescriere sau reprogramare de BIOS pentru orice placa de baza chiar daca cipul este lipit pe placa de baza iar placa nu mai porneste.

In cazul in care ai probleme cu laptopul sau PC-ul tau, contacteaza-ne !

LaptopExpert 

Rescriere Bios Laptop & PC – 0767 241 240

 

LAPTOPEXPERT – Reparatii laptopuri si calculatoare in  Constanta!

[Opt7_Microdata_Organization_635809700]